Justitia va fi plasata in varful grilei salariale

Joi, 11 Iunie 2009, ora 18:08
1590 citiri
Justitia va fi plasata in varful grilei salariale

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andries, a declarat ca discutia de joi cu ministrul Muncii, Marian Sarbu, si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost una fructuoasa, Predoiu spunand ca in noua lege de salarizare justitia va fi plasata in varful grilei de salarizare, relateaza NewsIn.

"Discutia a fost una fructuoasa, intrucat am ajuns la multe puncte de vedere comune in ceea ce priveste principiile legii de salarizare unice cat si in privinta pensionarilor.

Urmeaza ca aceste discutii sa se concretizeze", a spus la finalul discutiilor presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andries.

Si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a salutat intalnirea de joi.

"Intalnirea a fost una buna. Inca de la inceput vreau sa va spun ca am reusit ca justitia sa fie plasata in fruntea grilei de salarizare, alaturi de celelalte puteri ale statului. Discutiile legate de legea de pensionare sunt premature", a spus Predoiu.

De partea cealalta, ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat ca legea unica de salarizare nu are legatura cu momentul de criza, cel mult putandu-se spune ca doar ca s-a accentuat nevoia unei legi unice.

"Legea unica de salarizare nu are legatura cu momentul de criza.

Momentul poate doar a accentuat nevoia. Existenta unui numar mare de legi ingreuna chiar finantarea sistemului", a spus Sarbu, care s-a declarat multumit de disponibilitatea magistratilor de a fi inclusi in aceasta lege unica de salarizare.

Ministrul Muncii, Marian Sirbu, a participat, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, la discutii cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general, Laura Codruta Kovesi, presedintele ICCJ, Nicolae Popa, si cu sefii Consiliului Superior al Magistraturii.

"Dorinta noastra este ca impreuna cu dumneavoastra si cu domnul ministru Predoiu care intelege foarte bine cu ce probleme ne confruntam este sa constientizam si sa ajungem impreuna la acelasi punct de vedere in ceea ce priveste nevoia unui statut stabil si predictibil in ceea ce priveste cariera magistratilor din doua considerente: sa oprim acest exod masiv al judecatorilor si procurorilor in ceea ce priveste pensionarea, existand riscul de a ne bloca.

Pe de alta parte si in perspectiva trebuie sa stabilim un astfel de statut astfel incat sa atragem pe cei mai valorosi absolventi de drept sa se orienteze spre magistratura si sa nu aleaga alte profesii din considerente.

Trebuie sa abordam doua chestiuni: una ar fi legea unica de salarizare si a doua este legea unica a pensiilor", a spus presedintele CSM, Virgil Andries, la inceputul discutiilor.

Emil Boc s-a intalnit si el, miercuri, cu responsabilii din justitie, la sediul Guvernului. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#finantare, #pensii, #salarizare , #stiri Emil Boc