Iohannis: Premierul Emil Boc este "pur si simplu depasit de situatie"

Joi, 08 Iulie 2010, ora 15:47
1001 citiri
Iohannis: Premierul Emil Boc este "pur si simplu depasit de situatie"

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca are "impresia" ca "Guvernul nu are niciun concept" in ceea ce priveste disponibilizarile din administratia publica, iar despre premierul Emil Boc a spus ca este "pur si simplu depasit de situatie", precizeaza Mediafax.

Iohannis a declarat, intr-o conferinta de presa, ca "se pot face reduceri in administratie" si implicit economii la bugetul public daca se impun alte modele de administratie, dar nu "prin a taia posturi".

Acesta a oferit cateva solutii pe care le considera "mai bune" decat cele propuse de Guvern.

"Am impresia ca Guvernul nu are niciun concept (in reducerea posturilor din administratie - n.r.). Se pot face reduceri in administratie, dar nu prin a taia posturi, ci prin a schimba conceptul in administratie. De exemplu, se putea foarte usor veni cu o legislatie modificata care permite organizarea institutiilor culturale in alta forma decat la gramada cu functionarii si atunci am fi avut 125 de oameni, cei aferenti teatrului (Teatrul National "Radu Stanca" - n.r.), mai putini pe schema. Aceste lucruri se pot face. Tot asa se poate crea un cadru ca anumite servicii de tip administrare, sa poata functiona in regim de societate comerciala sau societate pe actiuni in subordinea administratiei locale si iar am fi avut o externalizare fara privatizare Exista multe modele de administratie. Dar cel mai prost este de a taia posturi si de a gandi scheme de administratie ulterior", a declarat Iohannis.

Intrebat de ce crede ca Emil Boc, fost primar al unui oras mare, care sigur cunoaste problemele din administratie, a luat aceste decizii, Iohannis a spus ca "e pur si simplu depasit de situatie".

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, ca din cauza masurilor Guvernului trebuie sa reduca peste patru sute de posturi din structurile administratiei locale, multe dintre acestea fiind neocupate, iar peste 120 de oameni vor ramane fara locuri de munca.

#iohannis boc masuri taieri posturi , #stiri Emil Boc