Inspectorii guvernamentali nu ar trebui platiti

Sambata, 09 Mai 2009, ora 22:08
1428 citiri
Inspectorii guvernamentali nu ar trebui platiti

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca Guvernul ar trebui sa ia in calcul o posibila modificare a legislatiei privind Corpul functionarilor publici, astfel incat, odata ce un inalt functionar public nu mai ocupa o functie in structurile de stat, sa nu mai fie mai fie platit de Guvern, informeaza NewsIn.

"Eu personal as dori ca acest corp al inspectorilor guvernamentali sa existe, dar nu ar trebui sa fie platiti", a spus Emil Boc la un post de televiziune.

Premierul a explicat cum vede el o posibila modificare a prevederilor legale.

"Fiecare om care a intrat in corpul inaltilor functionari publici, are la baza o profesie, a fost inginer, a fost profesor, a fost medic. Atunci, tu stai medic, stai profesor, ce esti, esti in corpul inaltilor functionari publici, iar cand Guvernul are nevoie de tine, te ia, te pune acolo, te plateste, te salarizeaza, dar nu te plateste doar pentru ca esti inspector guvernamental.

Ar trebui sa ne gandim la asa ceva, pentru ca este o pierdere de resurse in momentul de fata", a spus Emil Boc.

Premierul a motivat spunand ca "si in Franta si peste tot, este un corp foarte larg de unde Guvernul isi selecteaza, pe principiul mobilitatii functionarilor publici, cei mai buni oameni care sa reprezinte Guvernul in calitate de inalti functionari publici".

"Asta se intampla si in Franta: ai intrat intr-un corp national al inaltilor functionari publici, te supui numai legii, iar Guvernul, pe baza principiului mobilitatii, are puterea de la caz la caz sa il aplice, in functie de performanta", a continuat Emil Boc.

#Boc, #inspectori, #guvernamentali, #plata, #salarii , #stiri Emil Boc