Hancescu (FSLI): Prin Codul Muncii, guvernul arata ca este iresponsabil

Luni, 21 Februarie 2011, ora 13:18
1272 citiri
Hancescu (FSLI): Prin Codul Muncii, guvernul arata ca este iresponsabil

Prin asumarea raspunderii pe Codul muncii, guvernul demonstreaza din nou ca este iresponsabil, a declarat Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu pentru NewsIn. 

"Avand in vedere importanta Codului muncii - care este o adevarata constitutie a muncii -, asumarea raspunderii ar fi o noua greseala mare a cabinetului Boc.

In aceste conditii, parlamentul ar trebui dizolvat, pentru ca are rol pur decorativ", a mai spus Hancescu.

Problema Codului muncii este discutata, luni, si de membrii birourilor executive ale federatiilor membre ale principalelor cinci confederatii sindicale.

Intalnirea acestora a fost organizata, spun sindicalistii, ca urmare a refuzului guvernului de a tine cont de punctul de vedere al confederatiilor cu privire la modificarea Codului Muncii Premierul Emil Boc a spus ca liderii coalitiei de guvernamant au decis, luni dimineata, ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii urmand ca propuneri de modificare a acestuia sa fie retinute in cadrul discutiilor cu partenerii sociali, dar si prin amendamente ale parlamentarilor.

"Coalitia propune asumarea raspunderii urmand sa avem consultari cu grupurile parlamentare, dupa care Guvernul urmeaza sa ia decizia finala", a declarat premierul Boc inainte inceperii sedintei Biroului Permanent National al PDL.

Boc a precizat ca problema contractelor colective de munca va fi solutionata printr-o lege speciala, nu prin Codul Muncii.

"Am retinut propunerea UNPR ca in privinta contractelor colective de munca acestea sa fie reglementate prin lege speciala.

Asta inseamna ca legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii, ci este reglementata prin lege speciala", a spus Boc. 

#asumarea raspunderii pe codul muncii, #codul muncii, #guvern iresponsabil , #stiri Emil Boc