Guvernul vrea o descentralizare fulger

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:08
1565 citiri
Guvernul vrea o descentralizare fulger

Cele patru domenii in care vor fi elaborate si aprobate, in termen de 60 de zile, actele normative care vizeaza descentralizarea sunt educatia, sanatatea, agricultura si administratia publica, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

"Sambata vom avea o noua sedinta de Guvern in care fiecare ministru va prezenta modul in care concepe descentralizarea in domeniul sau de competenta, pentru ca toti membrii cabinetului sa cunoasca, pe de o parte, implicatiile descentralizarii, sa coreleze diversele acte normative, astfel incat, asa cum am spus, in termen de 60 de zile sa avem toate actele normative adoptate", a declarat Boc.

Premierul a spus ca, eventual, Guvernul poate apela si la ordonante de urgenta pentru a lua masurile necesare descentralizarii.

"Cand vorbesc de acte normative necesare descentralizarii ma refer la ordine de ministrii, hotarari de guvern, proiecte de legi sau, eventual, ordonante de urgenta. In tot acest interval de timp, de doua luni de zile, urmeaza, evident, sa se realizeze si consultarile de specialitate cu structurile administratiei publice locale, ale patronatelor, ale sindicatelor astfel incat acest proces al descentralizarii sa fie inteles de catre toata lumea", a adaugat Boc.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca in sedinta de miercuri a Guvernului se vor discuta strategia si calendarul pentru inceperea procesului de descentralizare, precizand ca acesta se va desfasura "in ritm alert".

"In sedinta de Guvern de miercuri se vor prezenta strategia si calendarul de descentralizare. Premierul a cerut un ritm alert in ce priveste strategia de descentralizare", a declarat Gheorghe Flutur, dupa intalnirea Biroului Politic Coordonator Central al Coalitiei PDL-PSD.

Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Florin Andrei, analist fiscal, fost secretar de stat în Guvern, în 2021, trage semnalul de alarmă. Guvernul PSD+PNL va introduce și va majora noi taxe și impozite. Marcel Ciolacu are nevoie de...
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Pe de-o parte, Guvernul PSD+PNL susține că sprijină IMM-urile românești, prin programe precum Start-Up Nation. Pe de altă parte, introduce și majorează taxe și impozite la foc automat....
#acte, #administratie, #agricultura, #descentralizare, #educatie, #guvern, #normative, #publica, #sanatate , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”