Guvernul vrea o descentralizare fulger

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:08
1534 citiri
Guvernul vrea o descentralizare fulger

Cele patru domenii in care vor fi elaborate si aprobate, in termen de 60 de zile, actele normative care vizeaza descentralizarea sunt educatia, sanatatea, agricultura si administratia publica, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

"Sambata vom avea o noua sedinta de Guvern in care fiecare ministru va prezenta modul in care concepe descentralizarea in domeniul sau de competenta, pentru ca toti membrii cabinetului sa cunoasca, pe de o parte, implicatiile descentralizarii, sa coreleze diversele acte normative, astfel incat, asa cum am spus, in termen de 60 de zile sa avem toate actele normative adoptate", a declarat Boc.

Premierul a spus ca, eventual, Guvernul poate apela si la ordonante de urgenta pentru a lua masurile necesare descentralizarii.

"Cand vorbesc de acte normative necesare descentralizarii ma refer la ordine de ministrii, hotarari de guvern, proiecte de legi sau, eventual, ordonante de urgenta. In tot acest interval de timp, de doua luni de zile, urmeaza, evident, sa se realizeze si consultarile de specialitate cu structurile administratiei publice locale, ale patronatelor, ale sindicatelor astfel incat acest proces al descentralizarii sa fie inteles de catre toata lumea", a adaugat Boc.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca in sedinta de miercuri a Guvernului se vor discuta strategia si calendarul pentru inceperea procesului de descentralizare, precizand ca acesta se va desfasura "in ritm alert".

"In sedinta de Guvern de miercuri se vor prezenta strategia si calendarul de descentralizare. Premierul a cerut un ritm alert in ce priveste strategia de descentralizare", a declarat Gheorghe Flutur, dupa intalnirea Biroului Politic Coordonator Central al Coalitiei PDL-PSD.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#acte, #administratie, #agricultura, #descentralizare, #educatie, #guvern, #normative, #publica, #sanatate , #stiri Emil Boc