Guvernul va continua politica de sprijinire a industriei auto

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 10:29
1425 citiri
Guvernul va continua politica de sprijinire a industriei auto

Executivul va continua in acest an politica de sprijinire a industriei auto, atat prin programul Rabla, cat si prin acordarea de garantii guvernamentale si ajutoare de stat, a declarat, marti, premierul Emil Boc, in conferinta Mediafax Talks about Auto Industry. 

El a aratat ca prin Rabla au fost distribuite pana in prezent 103.000 de tichete de casare a masinilor uzate pentru persoane fizice, precum si aproximativ 400 de vouchere pentru firme, urmand ca Executivul sa suplimenteze in sedinta de miercuri fondurile alocate programului pentru inca 50.000 tichete.

Potrivit premierului pana in prezent au fost cumparate prin programul Rabla un numar de 12.300 masini noi, dintre care aproximativ jumatate produse in Romania.

Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a mai fost suplimentat, la jumatatea lunii martie, de Guvern cu 190 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate.

Fondul a fost suplimentat dupa ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", care ar fi trebuit sa ajunga pentru intregul an, au fost epuizate.

Editia 2010 a programului "Rabla" a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, # industria, # auto, # rabla , #stiri Emil Boc