Guvernul va acorda subventii la motorina pentru fermieri

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 14:40
4136 citiri
Guvernul va acorda subventii la motorina pentru fermieri

Premierul Emil Boc a declarat sambata, la Radioul public, ca Guvernul pregateste un act normativ prin care sa acorde fermierilor subventie la motorina, pentru a diminua efectul eliminarii subventiilor in agricultura din 2010, datorita acordurilor europene. 

Emil Boc a explicat ca, in 2010, a expirat perioada de trei ani in care se primeau subventii pentru agricultura, motiv pentru care Guvernul lucreaza la un program alternativ, incercand sa identifice alte formule de sprijinire a fermierilor.

"Avem in pregatire un plan de ajutorare a fermierilor, prin sprijinul acordat la motorina, astfel incat sa poata primi unele subventii pentru a-si putea dezvolta culturile agricole. In perioada urmatoare, vom face acest mecanism de sprijin, dar si alte scheme de ajutor de stat", a afirmat Boc.

Premierul a amintit ca Guvernul a adoptat deja o OUG prin care stabileste cadrul general al ajutoarelor din agricultura incepand cu 2010.

Boc a mai spus ca, la rectificarea bugetara care va avea loc, vor fi alocate resurse suplimentare pentru agricultura, astfel incat sa se poata "diminua la minim impactul eliminarii subventiilor datorita acordurilor europene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Oaia de pe Wall Street. Cum au ajuns rumegătoarele indispensabile pentru investitorii în energia solară
Oaia de pe Wall Street. Cum au ajuns rumegătoarele indispensabile pentru investitorii în energia solară
Instalarea de panouri voltaice pe mari întinderi agricole a dus, recent, la conflicte între producătorii de energie și agricultorii care voiau să continue să folosească pășunile pentru...
#agricultura, #subventii, #boc, #fermieri , #stiri Emil Boc