Guvernul nu-i va "cruta" pe cei care au trucat licitatii (Boc)

Luni, 11 Iulie 2011, ora 23:54
1170 citiri
Guvernul nu-i va "cruta" pe cei care au trucat licitatii (Boc)

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, la Ploiesti, ca exista probleme in ceea ce priveste corectitudinea licitatiilor organizate de unele autoritati locale pentru atribuirea unor lucrari din fonduri europene, el sustinand ca Guvernul va fi "necrutator" cu acele autoritati care au trucat licitatii, informeaza Mediafax. 

Emil Boc a afirmat, la o intalnire cu oamenii de afaceri din Prahova, ca Uniunea Europeana a sesizat ca Romania are probleme in ceea ce priveste corectitudinea unor licitatii si legat de conflictele de interese, in acest context el avertizand ca Guvernul va fi "necrutator" cu acele autoritati locale care au trucat licitatii.

"Nu mai putem tolera autoritati locale care pur si simplu sa sfideze legea, sa faca licitatii trucate, sa existe conflicte de interese, dupa care tara sa fie sanctionata pentru ca unii gresesc la nivel local.

Acest lucru este intolerabil, iar oamenii trebuie sa stie ca din cauza unora sau a altora de acest fel noi, ca tara, putem pierde bani europeni care ar trebui sa intre in infrastructura din Romania", a declarat premierul.

Intrebat daca are statistici privind numarul licitatiilor trucate, premierul a spus ca atunci cand face astfel de afirmatii se bazeaza pe informatiile legate de Programul Operational Regional, care a determinat "o partiala intrerupere a platilor".

Boc a dat ca exemple contracte din judetul Teleorman, spunand ca astfel de contracte "au pus Romania in dificultate majora in raporturile cu Uniunea Europeana".

Premierul a adaugat ca, in cazul licitatiilor trucate, "acele contracte vor fi in primul rand luate de la autoritatile care au incalcat legea si care nu vor mai avea posibilitatea sa le deruleze".

Emil Boc a precizat ca in aceste situatii vor fi sesizate organele de urmarire penala, "pentru inceperea demersurilor legale". 

#licitatii, #emil boc, #contracte, #licitatii trucate , #stiri Emil Boc