Guvernul nu a acceptat niciun amendament in privinta reducerii salariilor si pensiilor

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 21:13
1235 citiri

Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care isi va angaja raspunderea si sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile si pensiile, precum si eliminarea pensiilor de lux, potrivit Mediafax.

"Guvernul nu a acceptat niciun amendament care sa modifice pe fond cele doua proiecte de legi pentru care isi va angaja raspunderea.

Guvernul sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile si salariile, precum si eliminarea pensiilor de lux", a declarat sambata seara, agentiei MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse politice au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, ca Guvernul a efectuat mai multe simulari de reducere a altor cheltuieli in locul diminuarii pensiilor cu 15%, precum scaderea cotei defalcate din TVA pentru autoritatile locale, dar nu a identificat solutia optima, o varianta fiind si acordarea in 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.

Ultima discutie pe aceasta tema, in care s-a pus accentul in principal pe evitarea reducerii pensiilor de pana la 1.000 lei, a avut loc sambata la Guvern, intre premierul Emil Boc si o parte dintre ministri, au aratat sursele.

Guvernul urmeaza sa se reuneasca luni in sedinta, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.

O discutie pe aceasta tema va avea loc si duminica seara, cand parlamentarii PDL se vor intalni, la Snagov, cu premierul Emil Boc si membri ai Cabinetului intr-o reuniune informala in cadrul careia vor discuta despre asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate.

La aceasta reuniune este asteptat si presedintele Traian Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#guvern, #reduceri, #salarii, #pensii, #basescu, #masuri , #stiri Emil Boc