Guvernul majoreaza salarii pentru profesori din bugetele pe trimestrele II, III si IV

Marti, 23 Martie 2010, ora 09:13
1452 citiri
Guvernul majoreaza salarii pentru profesori din bugetele pe trimestrele II, III si IV

Guvernul va majora fondul de salarii aferent primului trimestru pentru cadrele didactice care nu au primit salarii majorate cu 17%, sumele fiind asigurate din bugetul programat initial pentru trimestrele II, III si IV, a anuntat, luni, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina. 

El a amintit ca bugetul pe 2010 include drepturi salariale cu majorarare de 17%, nu si diferenta de 33% abrogata de Guvern, dar acordata de anumite instante judecatoresti, precizeaza Mediafax.

Oficialul guvernamental a explicat insa ca unele cadre didactice au castigat in instanta majorari salariale de 50%, incluzand si diferenta de 33% abrogata de Guvern, si au fost remunerate ca atare, ceea ce a determinat scaderea fondului de salarii la nivelul altor unitati scolare.


In aceste conditii, Guvernul va transfera din trimestrele II, III si IV catre fondul de salarii aferent primului trimestru sume prin care toti profesorii sa primeasca salarii majorate cu 17%, conform legii in vigoare, si va reglementa printr-un alt act normativ problema diferentei de 33%, castigata in instanta de unele cadre didactice.


Ministerele Finantelor si Educatiei au fost mandatate sa inventarieze scolile care nu au putut acorda majorarea salariala de 17%, a aratat secretarul de stat.


Marti, Guvernul trebuie sa prezinte confederatiilor sindicale un proiect de act normativ prin care sistemul de salarizare in sectorul bugetar sa fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal.


Premierul Emil Boc anunta, sambata, dupa discutiile cu liderii confederatiilor sindicale, ca Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanta de urgenta prin care sistemul de salarizare in sectorul bugetar sa fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, in interiorul unei mase salariale a carei valoare sa fie mentinuta la nivelul celei din 2009.

 

#buget, #majorari, #profesori, #salarizare , #stiri Emil Boc