Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul incheie cu Bechtel un acord pentru circa 20 kilometri

Guvernul incheie cu Bechtel un acord pentru circa 20 kilometri

Guvernul si Bechtel vor semna un acord de continuare a lucrarilor la autostrada Transilvania in aprilie, cu achitarea altei transe din datoria fata de companie, partea romana apreciind ca in 2010 vor fi finalizati circa 20 kilometri, iar doua treimi dintre angajatii constructorului vor fi pastrati.

Premierul Emil Boc a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, denumita "Autostrada Transilvania", acestia dorind sa afle daca Executivul este dispus sa continue in acest an lucrarile la autostrada, precizeaza Mediafax.

La finalul discutiei, premierul a anuntat ca Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, si compania Bechtel vor semna un protocol de continuare a lucrarilor in aprilie, luna in care va fi achitata si o noua transa din datoria fata de constructor pentru lucrarile executate pana in prezent.


Lucrarile vor fi finantate prin credite de angajamen stabilite in functie de volumul lucrarilor si achitate dupa executie.


Guvernul estimeaza ca in acest an vor fi incheiate lucrarile pentru aproximativ 20 kilometri din Autostrada Transilvania.


In ceea ce priveste concedierea angajatilor Bechtel, conducerea companiei americane va analiza in urmatoarele luni care este necesarul de personal pentru continuarea lucrarilor, partea romana apreciind ca doua treimi dintre muncitori vor fi pastrati.


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, incepand cu luna aprilie, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva.


Conducerea sindicatului din compania Bechtel a anuntat insa ca va cere, marti, AJOFM si Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj sa faca demersuri pentru anularea deciziei de concediere colectiva a acestor persoane.


Liderul sindicatului, Mihai Lup, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca, in cazul in care Bechtel va continua procedura de concediere colectiva, sindicalistii pregatesc actiuni de protest.


"Cred ca lucrarilor vor continua si ca este vorba in demararea acestei proceduri doar de presiuni ale Bechtel pentru ca statul sa isi plateasca datoriile restante. Sunt actiuni pe care Bechtel le face in vederea urgentarii primii banilor. Pe lista disponibilizarilor figureaza si liderii de sindicat si nu cred ca acestia vor fi de acord sa plece", a afirmat Daniel Don.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1264 ori
Citeste mai multe despreguvern bechtel autostrada transilvania acord