Guvernul face prima rectificare bugetara in august

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 18:56
1192 citiri
Guvernul face prima rectificare bugetara in august

Premierul Emil Boc a anuntat ca guvernul va face prima rectificare bugetara din acest an la inceputul lunii august, prioritara fiind alocarea de resurse financiare suplimentare pentru programele de investitii, in special cele derulate de Ministerul Transporturilor, a declarat, vineri, la Cernavoda, conform Mediafax.

Obiectivul nostru este sa sustinem lucrarile de investitii, la Ministerul Transporturilor in special, pentru ca, pe de o parte, ne ajuta la cresterea economica, iar pe de alta parte a demonstrat ca face treaba si isi onoreaza angajamentele pe care le-a facut. De aceea, si la rectificarea bugetara pe care o vom avea la inceputul lunii august vom pune prioritate pe investitii si pe acordare de resurse suplimentare la acest capitol in primul rand.

De asemenea, in primele sase luni din 2011 s-au cheltuit cu 800 de milioane de euro mai mult decat in primele sase luni din 2010. Asta arata ca si cresterea economica va fi asigurata si pe de alta parte ministerele isi fac treaba pe ceea ce inseamna componenta investitiei", a afirmat premierul.

Surse oficiale au declarat la mijlocul lunii iulie pentru Mediafax ca Executivul va rectifica bugetul dupa incheierea misiunii de evaluare a FMI.

"Redistribuirea fondurilor catre ministere se va baza atat pe necesitatile de cheltuieli, dar si pe executia din primul semestru a investitiilor. Banii alocati in prima faza unor proiecte in prezent mult intarziate pot fi redirectionati catre alte proiecte cu sanse mai mari de realizare, iar ministerele care nu au putut efectua investitii vor pierde banii", au aratat sursele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #rectificare bugetara guvern , #stiri Emil Boc