Guvernul continua si in 2010 programul Euro 200

Joi, 25 Martie 2010, ora 09:28
2357 citiri
Guvernul continua si in 2010 programul Euro 200

Programul guvernamental prin care elevii si studentii provenind din familii cu venituri modeste primesc cate 200 euro pentru achizitionarea unui calculator va fi aplicat si in 2010, a anuntat, miercuri seara, premierul Emil Boc, dupa ce in 2009 Guvernul a intentionat sa suspende acest program.

Cuponul in valoare de 200 euro va fi acordat unui numar estimat de 25.000 elevi si studenti, similar celui de anul trecut.

"25.000 de elevi si tineri studenti vor beneficia de un sprijin financiar in vederea achizitionarii unui calculator, 200 de euro, bani pe care ii vor primi sub forma de cupoane cu ajutorul carora vor putea sa procedeze la cumpararea unui calculator", a anuntat Boc, in urma sedintei de miercuri a Guvernului.

El a precizat ca elevii si studentii vor putea utiliza cupoanele exclusiv in vederea cumpararii unui calculator.

In luna iunie, agentia Mediafax anunta ca Guvernul a decis suspendarea acestui program pentru anul 2009, cu intentia de a revizui criteriile de selectie si a efectua un control amanuntit al solicitantilor.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, confirma atunci informatia si explica decizia prin faptul ca jumatate dintr-un total de 44.000 cereri de inscriere in program au fost depuse de catre elevi care declara "un venit zero" pe membru de familie.

Producatorii si distribuitorii de echipamente informatice au dezaprobat masura Guvernului de suspendare a programului Euro 200 si au cerut ministrului Educatiei sa reevalueze aceasta situatie.

Ulterior, ministerul de resort a anuntat ca programul Euro 200 privind acordarea unui ajutor financiar pentru stimularea achizitionarii de calculatoare va fi aplicat si in 2009 si ca aproape 25.000 de elevi vor putea beneficia de sprijin.

Programul guvernamental a fost initiat in urma cu cinci ani.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #euro, #200 , #stiri Emil Boc