Guvernul cere reducerea consumului industrial de gaze si trecerea termocentralelor pe pacura

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 09:41
1163 citiri
Guvernul cere reducerea consumului industrial de gaze si trecerea termocentralelor pe pacura

Guvernul a cerut marilor consumatori industriali, in principal din industria chimica si siderurgica, sa reduca in aceasta perioada consumul de gaze naturale, iar termocentralele sa utilizeze mai mult pacura, pentru a evita cresterea importului de gaze, livrate in prezent la preturi ridicate.

"S-a cerut marilor consumatori industriali, in principal din sectorul chimic si cel siderurgic, sa reduca in aceasta perioada de temperaturi scazute consumul de gaze, iar termocentralele care asigura furnizarea catre populatie de apa calda si caldura sa treaca de pe gaz pe pacura, daca au posibilitatea. In caz contrar, ar trebui sa se apeleze la cresterea importurilor de gaze, dar la preturi ridicate, ceea ce ar pune presiune asupra preturilor la populatie, in conditiile in care consumatorii industriali se orienteaza spre gazele din productia interna", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, necesarul actual de consum de gaze se ridica la 83 milioane metri cubi pe zi, dar din import si productia interna pot fi asigurate doar putin peste 60 milioane metri cubi pe zi.

O discutie pe tema reducerii consumului de gaze naturale a avut deja loc intre oficialii Ministerului Economiei si premierul Emil Boc, au mai aratat sursele.

 

#reducere, # consum, # gaze, # termocentrale, # pacura , #stiri Emil Boc