Guvernul ar putea sa le restituie primarilor banii colectati la sfarsitul lui 2008

Marti, 10 Februarie 2009, ora 12:54
1487 citiri
Guvernul ar putea sa le restituie primarilor banii colectati la sfarsitul lui 2008

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca sumele necheltuite de autoritatile locale in 2008, pe care Guvernul a decis sa le colecteze la bugetul de stat la sfarsitul anului trecut, vor fi redistribuite administratiilor locale pentru finantarea proiectelor pentru care au fost deja organizate licitatii.

"Stiu ca sunteti nemultumiti pentru ca la finele anului au fost readuse la bugetul de stat acele sume care nu s-au cheltuit de catre administratiile locale. A fost o masura ceruta pentru limitarea deficitului bugetar. (...) Pot sa va asigur ca am avut o discutie in Guvern, iar acei bani vor reveni catre comunitatile dumneavoastra, pentru proiectele pe care le aveti, pentru acele lucruri pe care le-ati inceput si, acolo unde s-au derulat deja licitatii pentru proiecte si nu aveti suma de finantare, Guvernul va avea grija sa asigure aceasta finantare", a declarat Boc.

Premierul a mai declarat, in cadrul conferintei Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania ca, in functie de cresterea economica din acest an, Guvernul va suplimenta resursele financiare alocate comunitatilor locale.

Guvernul Boc a decis, la sfarsitul anului 2008, ca primariile sa returneze sumele defalcate din TVA alocate in 2008 si ramase necheltuite pana la sfarsitul anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primari, #guvern, #licitatii, #buget , #stiri Emil Boc