Guvernul amana legea cu facilitati pentru tinerii care infiinteaza firme

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 23:19
1478 citiri
Guvernul amana legea cu facilitati pentru tinerii care infiinteaza firme

Proiectul de lege prin care tinerii in varsta de pana la 35 ani care infiinteaza o microintreprindere vor beneficia de anumite facilitati a fost discutat de Guvern, in sedinta de miercuri, urmand insa sa fie reanalizat dupa ce va fi imbunatatit fata de forma actuala, a declarat premierul Emil Boc.

El nu a dorit sa prezinte modificarile care vor fi aduse proiectului de lege.

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania a avansat, miercuri, un set de propuneri de modificare a proiectului de lege, aratand ca sistemul ar trebui sa faciliteze deschiderea primei firme de catre orice persoana si sa prevada facilitati fiscale la angajarea oricarui debutant, indiferent de varsta.

Organizatia mai considera necesara eliminarea obligativitatii prezentarii la infiintare a unui plan financiar intocmit de un expert financiar si vizat de o banca, deoarece un debutant in afaceri nu va putea suporta costurile necesare unei asemenea vizari, si extinderea numarului de coduri CAEN pentru ca intreprinzatorii sa aiba la dispozitie o paleta mai larga de posibilitati.

Totodata, tinerii intreprinzatori solicita eliminarea prevederii care stabileste obligativitatea reinvestirii integrale a profitului realizat in anul fiscal precedent si totodata, sa capitalizeze profitul astfel incat, la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc trei ani de la data inregistrarii societatii, capitalul social al acesteia sa atinga pragul minim de 5.000 euro, echivalent in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei.

Reprezentantii patronatului mai sustin ca in lege ar trebui denumita firma a debutantului in afaceri "Prima Firma" si nu starter. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #firma, #facilitati, #tineri, #prima firma , #stiri Emil Boc