Guvernul a acceptat doar cinci amendamente la legile asumarii

Luni, 07 Iunie 2010, ora 11:10
1006 citiri
Guvernul a acceptat doar cinci amendamente la legile asumarii

Guvernul a decis sa accepte doar cinci amendamente la proiectele de legi pentru care isi va angaja raspunderea, dintr-un total de peste 70 propuneri depuse, amendamentele agreate fiind inaintate de catre formatiunile care sustin guvernarea, precizeaza Mediafax.

Guvernul a decis astfel ca salariile sa fie reduse cu 25% si pentru angajatii de la cabinetele parlamentare si membrii Academiei de Stiinte Medicale, dar ca diminuarile de salarii, indemnizatii si alte prestatii sociale sa fie aplicate "de la data intrarii in vigoare a legilor", dupa finalizarea procedurii de angajare a raspunderii, nu incepand cu drepturile aferente lunii iunie, cum era prevazut initial.

Premierul Emil Boc a explicat ca introducerea sintagmei "de la data intrarii in vigoare a legii" ca termen de aplicare a reducerii este necesara in conditiile in care procedura de angajare a raspunderii a fost declansata in luna mai, dar va fi finalizata pe parcursul lunii iunie.

Un alt amendament inclus in proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor prevede in mod clar ca pensia sociala minima nu va scadea sub 350 lei.

Toate aceste patru amendamente, formulate de catre PDL, UDMR si grupul minoritatilor, au fost acceptate la proiectul legii de reducere a cheltuielilor bugetare, dintr-un total de 51 amendamente depuse.

Executivul a mai decis ca modul de acordare a pensiilor de invaliditate in anii anteriori sa fie verificat pe parcursul a maxim un an, nu in trei ani.

Aceasta modificare a reprezentat singurul amendament acceptat la proiectul legii pensiilor.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca pentru proiectul legii pensiilor au fost depuse aproximativ 20 de amendamente, iar singurul acceptat, cel privind pensiile de invaliditate, a fost depus de catre PDL. 

"Fac precizarea ca in cazurile pe care mass media le-a prezentat in urma controalelor efectuate de autoritati era vorba de ajutoarele pentru persoanele cu handicap, unde persoane care pe hartie erau declarate ca ar avea probleme cu vederea aveau permis de conducere. In Bacau au fost peste o suta de cazuri depistate in acest fel", a spus Boc.

Intrebat de jurnalisti ce se intampla cu salariile la CEC, Eximbank si companiile de stat, premierul a precizat ca bugetele individuale ale companiilor de stat care inca nu au facut restructurari vor fi reevaluate in cadrul Guvernului, dupa angajarea raspunderii.

 

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#amendamente, #guvern, #pensii, #salarii , #stiri Emil Boc