Gheorghe Gherghina (MFP): Pensiile vor creste cu 6% in 2012

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 15:07
1768 citiri
Gheorghe Gherghina (MFP): Pensiile vor creste cu 6% in 2012

Pensiile vor creste cu 6% in 2012 in urma aplicarii ratei de inflatie si a cresterii cu 50% a salariului mediu, potrivit Legii Pensiilor, a declarat, joi, Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), potrivit NewsIn.

"Din estimarile noastre, pensiile vor creste cu aproximativ 6% prin indexarea ratei inflatiei si ca urmare a cresterii cu 50% a salariului mediu, asa cum este prevazut in Legea Pensiilor", a spus Gherghina.

Premierul Emil Boc a afirmat cu o luna in urma, comentand o declaratie a ministrului Muncii, Ioan Botis, ca daca nu exista suficienti contributori la bugetul de pensii, sunt probleme cu sustinerea lui, pe termen mediu si lung.

"Din banii din impozite si taxe ducem bani la bugetul de pensii si acum (…)

In 2011, punem de la bugetul de stat, din banii adunati din impozite si taxe, pentru a sustine sistemul de pensii din Romania, 13,9 miliarde de lei. Daca n-am fi facut reforma pensiilor si mergeam pe vechea formula trebuia sa punem 21,5 de miliarde de lei. Pe langa ceea ce se aduna din contributii", a completat Emil Boc, mentionand ca bugetul asigurarilor nu se sustine singur.

#pensii, #gheorghe gherghina, #mfp , #stiri Emil Boc