Emil Boc: Sunt extrem de constient sa solicit Parlamentului un vot de incredere

Luni, 07 Iunie 2010, ora 17:10
1413 citiri
Emil Boc: Sunt extrem de constient sa solicit Parlamentului un vot de incredere

"Sunt extrem de constient sa solicit Parlamentului un vot de incredere pentru a salva prezentul si viitorul acestei tari. Iesirea din acordul cu CE si FMI ar conduce Romania la incapacitate de plata si implicit la imposibilitatea platii pensilior si salariillor. Ea rezulta din faptul ca atata vreme cat consumam decat producem, banii nu pot fi gasiti", a declarat premierul Emil Boc potrivit Mediafax.

Ce solutii avem? Din nefericire aceste deficite s-au accentuat in Romania.

In loc sa punem de-o parte, am cheltuit. Am conceput in ultimii 20 ani politici de consum.

Romanii se intreaba de ce estimarile erau mai optimiste, de ce nu gasim o alta solutie mai buna (maj. TVA, cotei unice), de ce suntem nevoiti sa luam miasuri aspre de austeritate?

Suntem in mijlocul unei crize fara precedent. Nimeni nu a estimat acest val al crizei. Una din lectiile de baza a ultimilor ani, e ca nimeni nu a putut prevederea criza.

Tarile din UE strang cureaua si se grabesc sa-si reduca cheltuielile publice. Vorbim deja de pachete de austeritate: in Martea Britanie, Italia, Franta etc.

Cazul Greciei este elocvent. Creditorii internationali s-au uitat cu atentie la deficitele pe care tarile le au.

S-a ingustat foarte mult sansa de a imprumuta bani. Romania vine dupa 2008 cu deficit. Suntem nevoiti sa luam acum aceste masuri dure de reducere a cheluielilor bugetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #cheltuieli, #criza, #fmi, #imprumut , #stiri Emil Boc