Emil Boc: Iesirea din recesiune, primul pas pentru iesirea din criza

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 09:54
1124 citiri
Emil Boc: Iesirea din recesiune, primul pas pentru iesirea din criza
Emil Boc este multumit de masurile luate de guvern

Prim ministrul Emil Boc este multumit de situatia economoica actuala. El a afirmat ca ne aflam aici datorita canalizarii banilor catre investitii in detrimentul consumului si datorita reformelor pe care l-a facut guvernul: evitarea derapajului economic major, reorientarea cheltuielilor bugetare sau salvarea cotei unice, desi a avut ca inamici criza sau dezechilibrele macroeconomice.

Boc mai spune ca regreta majorarea TVA, masura pe care a fost obligat sa o ia: "Din cauza deciziei Curtii Constitutionale nu am putut salva TVA", a spus primul ministru in cadrul unei dezbateri cu tema "Romania 2012 - de la recesiune la relansare economica".

Masuri de relansare economica

Totodata, Emil Boc a vorbit si despre masurile pe care le are in vedere pentru relansarea economica: programele guvernamentale ca prima casa sau rabla, programe care sustin intreprinzatorii, garantiile de stat, si fondurile de garantare si contragarantare prin care au fost salvate 232.000 de locuri de munca.

Seful Guvernului este multumit si de faptul ca tara noastra se afla sub media Uniunii Europene la somaj si crede ca iesirea din recesiune este primul pas al iesirii din criza. Conform lui Boc, tara noastra se afla in graficul de 1,5% crestere economica pentru 2011 si in tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB.

Totodata, conform primului ministru, Romania ar trebui sa atraga invesitori datorita lipsei unui scenariu de risc major pe care l-ar putea avea in randul tarilor din Uniunea Europeana.

Boc este multumit si de datoria publica scazuta, care insumeaza 31,5% din PIB, mult sub media europeana de 80%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emil Boc iesire recesiune, #Emil Boc crestere economica , #stiri Emil Boc