Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emil Boc: Iesirea din recesiune, primul pas pentru iesirea din criza

Emil Boc: Iesirea din recesiune, primul pas pentru iesirea din criza


Prim ministrul Emil Boc este multumit de situatia economoica actuala. El a afirmat ca ne aflam aici datorita canalizarii banilor catre investitii in detrimentul consumului si datorita reformelor pe care l-a facut guvernul: evitarea derapajului economic major, reorientarea cheltuielilor bugetare sau salvarea cotei unice, desi a avut ca inamici criza sau dezechilibrele macroeconomice.
Boc mai spune ca regreta majorarea TVA, masura pe care a fost obligat sa o ia: "Din cauza deciziei Curtii Constitutionale nu am putut salva TVA", a spus primul ministru in cadrul unei dezbateri cu tema "Romania 2012 - de la recesiune la relansare economica".

Masuri de relansare economica

Totodata, Emil Boc a vorbit si despre masurile pe care le are in vedere pentru relansarea economica: programele guvernamentale ca prima casa sau rabla, programe care sustin intreprinzatorii, garantiile de stat, si fondurile de garantare si contragarantare prin care au fost salvate 232.000 de locuri de munca.

Seful Guvernului este multumit si de faptul ca tara noastra se afla sub media Uniunii Europene la somaj si crede ca iesirea din recesiune este primul pas al iesirii din criza. Conform lui Boc, tara noastra se afla in graficul de 1,5% crestere economica pentru 2011 si in tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB.

Totodata, conform primului ministru, Romania ar trebui sa atraga invesitori datorita lipsei unui scenariu de risc major pe care l-ar putea avea in randul tarilor din Uniunea Europeana.

Boc este multumit si de datoria publica scazuta, care insumeaza 31,5% din PIB, mult sub media europeana de 80%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori