Emil Boc, despre criza mondiala: Se anunta vesti destul de proaste

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 15:34
1500 citiri
Emil Boc, despre criza mondiala: Se anunta vesti destul de proaste

Premierul Emil Boc a afirmat, vineri, ca desi Romania a reusit sa iasa din recesiune, problemele economice internationale ne pot afecta, vestile fiind "destul de proaste" in Europa si in lume, precizeaza NewsIn.

"Romania a iesit din recesiunea economica, a avut deja trei trimestre de crestere economica consecutiva, dar, asa cum am spus de fiecare data, iesirea din recesiune este doar prima etapa spre iesirea din criza economica, iesirea din criza economica e dependenta de de doi factori: unul intern si altul extern.

In plan intern avem de facut un singur lucru in continuare sa sprijinim locurile de munca si investitiile, singura cale sanatoasa pentru a iesi definitiv din criza economica si de a restructura cheltuielie statului in raport cu ceea ce Romania isi poate permite.

Al doilea factor este cel extern, si dupa cum puteti observa vestile nu sunt bune, nici in Europa, nici in lume, cu privire la iesirea din criza economica, ci dimpotriva se anunta vesti destul de proaste cu privire la continuarea acesteia si la diminuarea cresterii economice in foarte multe tari din UE si din lume", a afirmat premierul Emil Boc la lansarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri.

In acest context, el a atras atentia ca problemele economice internationale poate afecta si Romania.

"Indirect, acest lucru ne afecteaza, indirect afecteaza exporturile, afecteaza comenzile noi din industrie, indirect poate afecta cresterea economica a Romaniei.

Daca in acesti doi ani in plan intern am luat masurile pe care multe tari din UE le repeta, a fost o dovada ca am stiut ce sa facem la timp si ca din acest punct de vedere faptul ca suntem in graficul de crestere economica de 1,5 % anul acesta, de stabilizare la un deficit finantabil, 4,4%, si de un 3% deficit in 2012, e o dovada a faptului ca avem o relativa stabilitate macroeconomica cu pretul greu platit de romani, carora le multumesc pentru faptul ca au sprijinit tara sa nu ajunga in colapsul economc, romanii au fost aceia care au salvat tara de la colapsul economic", a completat el.

Emil Boc a mai spus ca sumele alocate investitiilor in aceasta perioada de criza au crescut.

"Valoarea investitiilor din bugetul de stat a fost in permanenta crestere in acesti ani de criza, deci nu am dus banii in consumul asistentei sociale pentru a castiga popularitate ieftina, ci am dus bani in economie pentru a aduce crestere economica si locuri de munca de la 33 miliarde de Ron bani pentru investitii in 2010, anul acesta sunt 36 de miliarde lei, vor fi 43 de miliarde de lei in 2012.

Romania are cel mai mare procent din PIB alocat investitiilor din UE, eu cred ca acesta reprezinta cel mai important succes al reformei statului din Romania, ca am reusit in urma restructurarii cheltuielilor statului sa avem cel mai mare procent din PIB ca si cheltuieli cu investitiile din UE", a mai explicat primul ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #criza, #criza mondiala, #emil boc , #stiri Emil Boc