Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Efectele noului Cod al Muncii: 78.000 de contracte inregistrate in 3 zile

Efectele noului Cod al Muncii: 78.000 de contracte inregistrate in 3 zile

Peste 78.000 de noi contracte de munca au fost inregistrate in primele patru zile de la intrarea in vigoare a noului Cod al muncii, respectiv in intervalul 2-5 mai, anunta reprezentantii Ministerului Muncii, transmite NewsIn.

Domeniile in care s-au inregistrat contractele individuale de munca sunt: constructii, industria prelucratoare, comert, hoteluri si restaurante, tranzactii imobiliare, transport si agricultura, sanatate si asistenta sociala, productia si furnizarea de energie electrica si termica, invatamant, distributia apei, salubrizare, activitati de decontaminare, intermedieri financiare si asigurari.

"In acelasi interval, s-au intensificat controalele si actiunile pentru eliminarea muncii la negru. 


Inspectia Muncii, in colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, Jandarmeria Romana si Garda Financiara va desfasura in perioda 02 - 31 mai 2011 actiuni intensive de control in vederea reducerii incidentei muncii la negru, conform Planului Comun de Actiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate", spune Dantes Nicolau Bratu, inspector general de stat la Inspectia Muncii.


Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca in primele doua zile de la intrarea in vigoare a Codului Muncii au fost inregistrate 42.000 de contracte de munca noi, fata de doar 10-12 cat se realizau pe zi inainte de noul act normativ.

Boc, care asigura interimatul la conducerea Ministerului Muncii dupa demisia lui Ioan Botis, a precizat ca, in urma controalelor efectuate in tara tot dupa intrarea in vigoare a noului Cod, au fost aplicate amenzi in valoare de 8,2 miliarde lei vechi.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1138 ori