Deficitul maxim de 3% trebuie introdus urgent in Constitutie (Boc)

Luni, 08 August 2011, ora 09:59
1285 citiri
Deficitul maxim de 3% trebuie introdus urgent in Constitutie (Boc)

Deficitul maxim de 3% din PIB trebuie introdus urgent in Constitutie, spune Emil Boc. De asemenea, Constitutia trebuie sa prevada si ca banii imprumutati vor merge spre investitii, conform NewsIn.

"M-as referi acum la urgenta revizuirii Consitutiei.

Si aici ma adresez in fapt tuturor partidelor politice, apare mai necesara ca oricand revizuirea Constitutiei sub cel putin doua aspecte. Nu ma mai refer la reducerea numarului de parlamentari si la Parlament unicameral pentru ca aceasta prioritate a fost stabilita de romani prin referendum, ma refer la alte doua prioritati majore.

E vorba aici de necesitatea si urgenta includerii in Constitutie a deficitului maxim de 3% din PIB", le-a spus Emil Boc prefectilor in videoconferinta de la Guvern. In acest sens, el a dat drept exemplu Franta si Germania.

"Si Franta si Germania fac acelasi lucru si alte tari europene se gandesc la fel. De ce este nevoie de acest lucru?

Pentru a preveni politici populiste viitoare, pentru a preveni gesturi iresponsabile ale politicienilor care ar putea sacrifica tara pentru voturi. Acest amendament la Constitutie spune foarte clar: deficit maxim de 3% si banii care se imprumuta se duc la investitii.

Este o masura sanatoasa din punct de vedere economic, extrem de riguroasa cu viitorul Romaniei si corecta cu viitorul acestei tari", a mai explicat premierul.

"Si cea de-a doua urgenta este necesitatea introducerii in Constitutie a prevederii: averile dobandite ilicit, in special pentru fapte de coruptie, pot fi confiscate fara niciun fel de restrictie si fara niciun fel de probleme.

Curtea Constitutionala a lasat loc si modificarii legii, dar si unei formule de revizuire a Constitutiei care sa raspunda unei asemenea exigente pe care o au toti romanii", a conchis premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#deficit, #buget, #deficit bugetar, #emil boc, #constitutie , #stiri Emil Boc