Cum se lauda statul ca a ajutat economia in 2011

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:10
1294 citiri
Cum se lauda statul ca a ajutat economia in 2011

Romania ar trebui sa obtina, in acest an, o crestere economica de 1,5 la suta, iar, in 2012, premierul Emil Boc este optimist ca poate sa aduca tara la o crestere de 3,5 procente. 



Care este strategia pentru indeplinirea acestei "misiuni"? Continuarea proiectelor si masurilor a caror implementare a inceput in acest an sau chiar in 2010.

Iata cu ce se lauda guvernul ca a ajutat economia Romaniei, in 2011, potrivit unui raport.

Restructurarea companiilor de stat

Potrivit raportului, au fost finalizate planurile de actiune pentru o mare parte din cele 154 de companii de stat, urmand ca, la restul, acest lucru sa fie elaborate pana la sfarsitul lunii decembrie.

S-au facut progrese si in vederea schimbarii managementului de la aceste companii, cu unul privat.

Astfel, s-au separat functiile de director general si cea de presedinte a Consiliului de Administratie, s-a selectat consultantul pentru elaborarea caietului de sarcini pentru achizitia firmelor de selectie a managerilor, iar, pana la 1 decembrie, va fi realizata o lista scurta cu propunerile de directori generali si criteriile de selectie pentru membrii Consiliului de Administratie.

Desi vanzarea prin oferta publica secundara a 9,84% din Petrom, statul intentioneaza, totusi, sa-si continue programul de privatizari, urmand oferte similare pentru cate 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz si cate 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Se are in vedere si privatizare a cel mult 20% din capitalul social prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Urmeaza a fi privatizate din companiile Cupru Min Abrud si Oltchim.

Masuri pentru combaterea evaziunii fiscale

Pentru a se reduce evaziunea fiscala, s-a extins controlul persoanelor fizice si s-au acordat competente largite organelor de inspectie fiscala. De asemenea, s-a implementat controlul comertului electronic, s-a implementat sistemului integrat vamal de securizare a granitelor si s-a creat Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Citeste continuarea pe ziare.com

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#crestere economica romania, #economie, #programe economice guvern , #stiri Emil Boc