Cum lupta Boc cu munca "la negru"

Joi, 05 Mai 2011, ora 21:36
1826 citiri
Cum lupta Boc cu munca "la negru"

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Satu Mare, ca in doar trei zile de controale si de intensificare a actiunilor pentru eliminarea muncii la negru s-au inregistrat 60.700 de noi contracte de munca, potrivit Mediafax.

"In doar trei zile de controale si de intensificare a actiunilor pentru eliminarea muncii la negru, in urma intrarii in vigoare a noii legislatii din Codul Muncii, s-au inregistrat 60.700 de noi contracte de munca, asta in conditiile in care in luna aprilie se inregistrau pe zi cinci, maxim zece contracte de munca. Aceasta arata vointa acestui Guvern de a combate munca la negru, eficienta controalelor pe care le-am efectuat in echipe mixte.

Profit de ocazie sa ii felicit pe colegii de la Inspectia Muncii din Ministerul Muncii pentru ca au luat foarte in serios aceasta munca si in sfarsit putem constata ca pe zi ce trece se diminueaza munca la negru", a declarat premierul Emil Boc, dupa ce si-a prezentat motiunea in cadrul unei intalniri cu membrii PDL Satu Mare.

El a spus ca "asta inseamna cu adevarat sa faci reforma". "De astazi, 60.000 de oameni au carte de munca, au contract de munca, au un salar, sunt asigurati la pensii, somaj, sanatate si statul plateste mai putini bani pe asistenta sociala. Asta inseamna cu adevarat sa faci reforma", a precizat Boc.

Premierul Emil Boc s-a aflat, joi, la Satu Mare, unde si-a prezentat motiunea in fata membrilor PDL Satu Mare, dupa care a participat la inaugurarea salii de sport din localitatea Micula, aflata la zece kilometri de municipiul resedinta de judet.

Boc a fost insotit de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, de ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, de ministrul de Interne, Traian Igas, de Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Mihai Stanisoara si Gheorghe Falca.

Miercuri, premierul Emil Boc declara, la Ministerul Muncii, ca dupa doua zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost incheiate 42.000 de contracte de munca, ceea ce inseamna ca "42.000 de oameni au o garantie in plus la sanatate, la somaj, la pensie si un salariu conform legilor". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, #munca la negru, #codul muncii, #contracte de munca , #stiri Emil Boc