Costul South Stream, peste 10 miliarde de euro

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 17:02
1294 citiri
Costul South Stream, peste 10 miliarde de euro

Costul gazoductului South Stream ar putea depasi 10 miliarde de euro, a anuntat miercuri directorul executiv al proiectului, Marcel Kramer, relateaza RIA Novosti, informeaza NewsIn.

"Toata lumea pune aceeasi intrebare: care va fi costul proiectului? Unii vorbesc despre 8 miliarde de euro, dar eu as spune ca se vor depasi 10 miliarde", a declarat el.

Despre participarea Romaniei, el a spus ca discutiile continua.

"Chiar astazi, chestiunea a fost discutata la cel mai inalt nivel cu autoritatile romane", a precizat el.

Premierul roman Emil Boc a avut miercuri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu delegatia OAO Gazprom condusa de Aleksei Miller, presedintele Consiliului Director al Gazprom.

South Stream, proiect lansat in 2007, este considerat un rival al proiectului Nabucco sustinut de UE, gazoduct ce ar urma sa transporte gaz de la Marea Caspica spre Austria.

Proiectul, considerat rival al gazoductului Nabucco, a fost initiat de Gazprom si de compania italiana Eni, iar compania franceza EdF intentioneaza sa se alature ca actionar.

Costurile erau estimate de specialisti de pana la 25 de miliarde de euro.

Expertii spun ca realizarea conductei submarine va fi dificila din punct de vedere tehnic, neexistand inca o tehnologie fiabila pentru specificitatile Marii Negre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cost, #gazoduct, #south, #stream , #stiri Emil Boc