Costul e-Romania, "o prognoza facuta in urma licitatiilor"

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 23:16
1921 citiri
Costul e-Romania, "o prognoza facuta in urma licitatiilor"

Nivelul total al fondurilor luate in calcul pentru Strategia nationala e-Romania, de 1,9 miliarde lei, a fost estimat pe baza unei prognoze a licitatiilor, iar banii vor fi alocati efectiv in urmatorii ani, daca vor exista resurse financiare, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc.

"Daca in urmatorii ani, asa cum se preconizeaza a fi construit acest program, vor fi resurse financiare, banii vor fi alocati.

Proiectul urmareste integrarea intr-o platforma nationala electronica a tuturor bazelor de date, care va insemna economie de timp, de bani pentru cetatean, declaratii fiscale online, plati online, centralizarea datelor.

In acest moment nu avem, din nefericire, aceste resurse financiare, dar este un proiect pe care il au toate tarile UE si cred ca si Romania ar trebui sa il aiba, urmand ca sursele de finantare sa fie identificate de catre Ministerul Finantelor", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Intrebat in continuare de ce acest proiect costa asa de mult, premierul a aratat ca este "o prognoza facuta in urma licitatiilor" si ca suma exacta va fi stabilita ulterior.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, saptamana trecuta, ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

Strategia nationala e-Romania urmareste "modernizarea statului prin informatizarea interactiunii cu cetatenii si companiile", conform ministerului.

Pe fondul criticilor privind nivelul ridicat al fondurilor alocate unui astfel de program, premierul Emil Boc a declarat ulterior ca portalul informatic e-romania reprezinta deocamdata doar un proiect al Ministerului Comunicatiilor, ratificat ca si intentie de Guvern, fara ca pentru finantarea acestui sistem sa fie deja alocat vreun ban.

Ministerul Comunicatiilor a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, ca bugetul de stat si creditele de angajament vor avea o pondere de cel putin 60% in totalul fondurilor necesare punerii in practica a strategiei nationale e-Romania.

#e-romania, #proiect, #prognoza, #licitatie , #stiri Emil Boc