Cine-l ia pe Boc "peste picior" cu Prima Casa

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 09:00
1794 citiri
Cine-l ia pe Boc "peste picior" cu Prima Casa

Premierul Emil Boc i-a reprosat, joi, secretarului general al Ministerului pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti, modul greoi de procesare a dosarelor de credite depuse pentru Programul Prima Casa, Boc cerandu-i secretarului general sa nu il ia "peste picior", relateaza NewsIn.

Emil Boc i-a anuntat pe reprezentantii Fondului de Garantare, intr-o intrevedere la Palatul Victoria, ca i-a convocat pentru ca exista "foarte multe nemultumiri" in legatura cu procesarea dosarelor de credite prin "Prima Casa".

"Mail-ul mi-e practic blocat de sesizari si foarte multi vin si ne spun ca pierd avansurile pe care le-au inaintat in diverse precontracte, ca pierd celelalte acte pe care le-au intocmit, din cauza faptului ca dureaza foarte mult procedura. Scopul acestei intalniri este precis: sa scurtam la maximum durata", a declarat premierul Boc.

El a spus ca, potrivit datelor trimise de Fond, exista 2.614 de solicitari de credite prin programul Prima Casa, dintre care 1.414 sunt rezolvate, 429 avizate si 774 sunt in lucru.

"Am avut tot felul de observatii, ba ca se poate pe procedura de urgenta, nu ar exista o procedura de urgenta... dureaza o luna, doua... deci nu exista...", a spus Boc. "Nu, nu exista...", a replicat secretarul general al Ministerul pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti. "Stati asa, acum nu ma luati de....", a spus premierul. "Nu, Doamne fereste...", a venit replica lui Hidegcuti.

"Peste picior...", a continuat premierul reprosul, argumentand ca datele pe care le are le-a primit de la cetatenii nemultumiti. "Sunt oameni care mi-au spus: am trimis in luna iulie, nu am primit nici macar un raspuns. Programul acesta, Prima Casa, il demonetizam, il pierdem ca si credibilitate daca noi nu respectam termenele, pentru ca toata lumea arata spre Bucuresti, spre Fond, arata inspre noi ca sunt blocate dosarele", a spus Boc.

Presedintele Fondului de Garantare, Aurel Saramet, a declarat ca, din momentul preluarii unui dosar "Prima Casa" si pana la aprobarea acestuia, angajatii Fondului se incadreaza in termenul de cinci zile, daca dosarele sunt complete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #casa, #credite, #dosare, #emil, #fond, #garantare, #imm, #minister, #prima , #stiri Emil Boc