Cei 42 km din autostrada Transilvania vor fi inaugurati doar pentru vizita oficiala

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 09:01
1922 citiri
Cei 42 km din autostrada Transilvania vor fi inaugurati doar pentru vizita oficiala

Finalizarea celor 42 kilometri din autostrada Brasov-Bors, pana la 1 decembrie - termenul impus de premierul Emil Boc - ramane incerta, pentru ca americanii de la Bechtel nu vor finaliza instalarea elementelor de siguranta a traficului. 

Chiar daca peste 10 zile se va taia panglica celor 42 de kilometri de autostrada dintre Turda si Gilau, Ministerul Transporturilor trebuie sa inchida circulatia imediat dupa inaugurare pe acest tronson, pentru finalizarea lucrarilor. Compania Bechtel spune ca in protocolul semnat in primavara acestui an intre antreprenor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale "este precizat ca noi trebuie sa finalizam, pana la sfarsitul anului, numai elementele principale ale tronsonului Turda-Gilau".

"Au existat probleme cu turnarea asfaltului pe cei 42 km de autostrada. Octombrie a fost o luna friguroasa si marea majoritate a asfaltului a fost turnat in luna octombrie. In aceste conditii, asfaltul nu rezista mai mult de sase luni. S-ar putea sa avem zeci de kilometri de asfalt decopertati si sa ii inlocuim", au declarat surse autorizate.

Potrivit acestora, cei 42 km de autostrada primesc aviz de calitate de aceleasi persoane din conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj care au verificat centurile Gherla si Cluj, lucrari care a doua zi s-au surpat.

La inceputul acestui an, soferii ar fi trebuit sa circule pe aproape 120 km din autostrada Transilvania. "Tronsoanele 2B Campia Turzii-Gilau si 3C Suplacu de Barcau-Bors ar fi trebuit finalizate la inceputul anului viitor. Numai tronsonul care a mai ramas din sectiunea 2B Turda-Campia Turzii, in lungime de 12 km, se poate finaliza anul viitor", ne-au explicat sursele citate.

 

#asfalt, # turnare, # autostrada, # tronson, # transilvania, # inaugurare , #stiri Emil Boc