Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE va aloca Romaniei 253 de milioane de euro in plus pentru proiecte structurale in 2009

CE va aloca Romaniei 253 de milioane de euro in plus pentru proiecte structurale in 2009
Comisia Europeana va dubla de la 2% la 4% valoarea avansului pentru proiecte structurale in 2009, ceea ce va insemna o crestere de la 515 la 768 de milioane de euro pentru Romania, a declarat luni premierul Emil Boc, insa presedintele CE a subliniat nevoia de a imbunatati gestiunea fondurilor UE. Accelerarea finantarilor UE in 2009, an marcat de criza economica, a fost unul dintre subiectele principale abordate de presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc in discutiile avute luni la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite corespondentul NewsIn.


Premierul a anuntat ca executivul european a decis sa majoreze avansul pe care il acorda pentru proiecte structurale - cum ar fi cele de infrastructrura - de la 2% la 4%."Pentru anul 2009, avansul ce trebuia sa-l primeasca Romania era de 515 milioane de euro, iar acum va fi de 768 de milioane de euro. De aceea si mecanismele interne pe care le-am pus la dispozitie vor fi tocmai pentru a fructifica aceasta capacitate de absorbtie a fondurilor comunitare".Presedintele CE Jose Manuel Barroso a atras insa atentia ca Romania trebuie sa-si "imbunatateasca capacitatea de gestiune a fondurilor structurale", recomandand de asemenea simplificarea procedurilor interne in aprobarea acestor proiecte.El a precizat ca a discutat cu delegatia romana modalitatile de iesire din criza, subliniind necesitatea de a "imbunatati alocarea fondurilor publice" si nevoia de "politici fiscale prudente" in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1119 ori