CE : Guvernul trebuie sa orienteze investitiile catre dezvoltarea fortei de munca

Marti, 05 Mai 2009, ora 13:14
1819 citiri
CE : Guvernul trebuie sa orienteze investitiile catre dezvoltarea fortei de munca

Expertii Comisiei Europene prezenti la Bucuresti pentru o misiune de evaluare si pregatire a raportului de tara din luna iulie au participat, astazi, la sedinta ministrilor pe tema fondurilor comunitare, recomandand Guvernului sa directioneze investitiile si catre dezvoltarea resurselor umane.

La sedinta organizata la Palatul Victoria si condusa de premierul Emil Boc au participat directorul Directiei Generale Regionale a Comisiei Europeane, Jean Marie Sayler, si responsabilul pentru Romania al Directiei Generale de Politici Regionale a Comisiei Europene, Anastassios Bougas, precizeaza Mediafax.

Ei au aratat, in discutiile cu ministrii, ca politica de coeziune este importanta atat pentru Romania, cat si pentru Uniunea Europeana.

"Politica de coeziune este importanta pentru Romania, dar de asemenea pentru Uniunea Europeana in ansamblu. Noi consideram ca politica de coeziune inseamna solidaritate, dar si un factor de dezvoltare in general. Noi consideram ca aceasta politica de coeziune are o anumita valoare in contextul crizei financiare si al impactului economic al crizei financiare, din perspectiva orientarii catre investitii a acestei politici, investitii in bunuri, dar investitii in resurse umane si forta de munca totodata", au spus oficialii CE ministrilor.

Ei au aratat ca Guvernul are cel mai mare grad de responsabilitate in implementarea acestei politici.

O echipa de experti ai Comisiei Europene se afla in aceasta saptamana la Bucuresti intr-o misiune de evaluare in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, in vederea pregatirii raportului din iulie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#criza, #de, #financiara, #forta, #guvern, #investitii, #munca , #stiri Emil Boc