Bugetari: CNSLR Fratia, nemultumit de negocierile cu Guvernul

Vineri, 19 Martie 2010, ora 12:46
1330 citiri
Bugetari: CNSLR Fratia, nemultumit de negocierile cu Guvernul

Confederatia sindicala CNSLR Fratia nu va mai participa la discutiile cu premierul Emil Boc pana ce salariul minim pe economie nu va fi majorat la 705 lei, a declarat vineri presedintele confederatiei, Marius Petcu, dupa ce a parasit discutiile, nemultumit ca premierul a lovit cu pumnul in masa, transmite NewsIn.

"Eu nu sunt sluga niciunui guvern. Ni se spune sa tacem daca nu ne convine. Noua nu ne poate pune premierul pumnul in gura, vom reactiona si noi", a afirmat Petcu, adaugand ca "premierul a trecut la amenintari si a batut cu pumnul in masa, pentru a spune ca el este organizatorul".

Gestul premierului ar fi venit dupa ce liderii confederatiilor CNSLR Fratia si CSDR au cerut iesirea de la discutii a liderilor de federatii sindicale, motivand ca acestia nu aveau mandat pentru a participa la negocierile de vineri de la Ministerul Muncii.

"Este o situatie fara precedent. Am crezut ca participam la o runda normala de negocieri, insa in sala au fost primiti si reprezentanti ai federatiilor care nu aveau legatura cu discutiile de astazi. Premierul ne-a spus, insa, ca el este organizatorul si face ce vrea si a trecut la amenintari. Atunci am decis sa parasim sala", a mai spus Petcu.

Presedintele CSDR, Iacob Baciu, a precizat ca in sala erau prezenti patru lideri de federatii afiliate Cartel Alfa, desi la discutii erau invitati doar cate doi reprezentanti de la fiecare confederatie sindicala.

Premierul Emil Boc discuta la aceasta ora cu restul sindicatelor, la Ministerul Muncii, despre propunerile de modificare a legii unitare de salarizare din sistemul bugetar si a legii pensiilor, precum si despre majorarea salariului minim pe economie la 705 lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#cnslr, #fratia, #negocieri, #salariu, #guvern , #stiri Emil Boc