Botis si-a dat demisia. UPDATE

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 10:27
1885 citiri
Botis si-a dat demisia. UPDATE

Ministrul Muncii, Ioan Botis, si-a dat demisia, dupa ce a avut o discutie cu premierul Emil Boc, in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie, in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat din functie, miercuri dimineata, dupa o noua discutie cu premierul Emil Boc in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie.

Ministrul Muncii, a declarat, miercuri dimineata, pentru Mediafax, ca i-a inaintat premierului demisia din functie.

"Am facut ceea ce am declarat de ieri si anume faptul ca demisia era inevitabila. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discutie privind posibilul succesor", a declarat, pentru MEDIAFAX, Botis.

Surse oficiale au declarat, totodata, ca premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern, miercuri dimineata, pe Ioan Botis, pentru a relua discutia privind cazul ONG-ului unde sotia ministrului Muncii a fost angajata consilier si pentru a analiza oportunitatea demisiei acestuia din functie.

Ioan Botis este verificat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", finantat de UE si Guvern.

Update 1 : Botis isi cere scuze cetatenilor

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat miercuri ca isi prezinta demisia de onoare, ca la baza acestui gest sunt motive de onoare si si-a cerut scuze cetatenilor din cauza situatiei provocate de participarea sotiei sa la ONG-ul Parteneriat Euroactiv.

Botis a spus ca a facut "informari" asupra situatiei sale atat premierului, cat si presedintelui. El a mai aratat ca decizia demisiei a fost luata de marti, dar ca a asteptat revenirea in tara a lui Traian Basescu.

"In primul rand am dorit sa-mi exprim scuzele pentru faptul ca am intarziat o zi in ceea ce priveste anuntarea demisiei mele.

Doresc sa fac precizarea ca ieri am tinut sa-l informez pe primul-ministru asupra intentiilor mele de a demisiona si de asemenea am facut o informare pentru dl presedinte Traian Basescu, domnia sa fiind plecat in Azerbaidjan nu am avut ocazia decat dupa-amiaza sa lamuresc aceasta situatie.

In consecinta, astazi imi prezint demisia. La baza demisiei stau motive de moralitate, consider ca e o demisie de onoare, imi cer scuze cetatenilor. In calitate de ministru sunt constient ca am creat o posibila interpretare a activitatilor pe care sotia mea le-a desfasurat ca angajat al asociatiei Parteneriat Euroactiv", a spus ministrul demisionar intr-o declaratie de presa.

Botis le-a cerut scuze cetatenilor municipiului Bistrita, celor care l-au sustinut si celor care i-au acordat incredere si care au avut "dezamagiri in legatura cu ultimele intamplari" din "viata" sa ca ministru.

Update 2 : Botis se declara multumit de activitatea sa

El a vorbit si despre activitatea sa ca ministru, declarandu-se multumit de initiativele sale.

"A fost o perioada, cred eu, extrem de buna cu privire la elaborarea unor legi, am lucrat si am promovat in Parlament 18 legi, dintre cele mai importante as enumera legile privind salarizarea unitara, Codul Muncii, legile dialogului social, legea zilierilor, este in Parlament si sper sa fie aprobata legea uceniciei, pe site-ul ministerului este postata legea privind asistenta sociala si tin foarte mult la un program pentru camine de persoane in varsta. (...)

Imi exprim increderea ca toate aceste legi pe care le-am sustinut si le-am promovat vor duce la un singur lucru, la crearea unor conditii mai bune de trai pentru cetatenii Romaniei si vreau sa asigur ca am muncit aceste luni in minister exact in aceasta idee, aceea de a incerca sa schimb ceea ce era de schimbat in special pe piata muncii", a conchis el.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie, #ioan botis, #ministrul muncii demisie, #premier emil boc , #stiri Emil Boc