Boc: vrem sa crestem pensiile in 2011, in cuantumul reducerii de 15%

Luni, 07 Iunie 2010, ora 15:31
1504 citiri
Boc: vrem sa crestem pensiile in 2011, in cuantumul reducerii de 15%

Premierul Emil Boc a spus miercurea trecuta, in sedinta Birourilor reunite ale celor doua Camere, ca obiectivul Guvernului este ca pe parcursul lui 2011 pensiile sa revina la nivelul din prezent, lucru care va putea fi realizat prin reevaluarea pensiilor speciale si a celor de invaliditate, potrivit NewsIn.

"Obiectivul nostru este clar: in urma reevaluarii pensiilor speciale, in urma reevaluarii pensiilor de invaliditate, si sunt enorm de multe, in urma eliminarii abuzurilor din sistemul de pensii, in urma suspendarii temporare a pensionarilor anticipate, in urma intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor, practic vom putea sa asiguram o crestere a pensiilor. 

Obiectivul nostru este ca pe parcursul anului 2011 sa ajungem la cresterea pensiilor astfel incat sa acoperim cuantumul de acum redus cu 15%", a raspuns Boc unei intrebari a senatorului PNL Puiu Hasotti, care a dorit sa stie daca Guvernul va respecta prevederea privind caracterul temporar al masurilor de austeritate.

Boc a explicat insa ca aceste masuri depinde de ce se intampla in Romania si in lume, deoarece "din nefericire, nu traim intr-un turn de fildes".

"Depindem de evolutia crizei economice globale, dar repet: viziunea pe care o avem acum este una pornita de la una extrem de pesimista, si de aceea cresterea economica pe care o avem in vedere acum este zero, si tot ce va fi in plus se va adauga ca plus valoare si la salarii si la pensii, si pornim de la o viziune echilibrata, din punctul nostru de vedere", a spus Boc.

In ceea ce priveste salariile, premierul a afirmat ca, in urma restructurarii, care este si ea prevazuta in scrisoarea cu FMI, salariile vor creste in 2011, urmand sa prezinte Parlamentului saptamana viitoare o strategie financiara si fiscala. 

"39 de mii de miliarde este suma de bani prevazuta pentru fondul de salarizare in 2011 si ne permite realizarea unor cresteri salariale in conditiile realizarii destructurarii aparatului bugetar", a explicat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #guvern, #pensii , #stiri Emil Boc