Boc: Vrem modificarea legislatiei de reabilitare termica

Vineri, 05 Martie 2010, ora 14:56
1159 citiri
Boc: Vrem modificarea legislatiei de reabilitare termica

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Zalau, ca se intentioneaza modificarea legislatiei pentru programul de reabilitare termica a blocurilor, astfel incat administratiile locale sa poata face imprumuturi bancare pentru asigurarea cofinantarii.

"Programul de reabilitare termica va fi continuat in acest an si vrem modificarea legislatiei, astfel incat administratiile locale sa poata lua imprumuturi bancare pentru cofinantare. De asemenea, aceste lucrari vor fi declarate de utilitate publica, pentru facilitarea programului", a declarat Boc, potrivit Mediafax.

El a apreciat ca programul decurge bine la nivel national si a dat ca exemplu pozitiv municipiul Cluj-Napoca, unde Primaria si-a pregatit din timp asigurarea cofinantarii.


"Este un model ok pentru programul de reabilitare termica, pentru ca si-a cautat din timp cofinantare. In schimb, Primaria Zalau nu a trimis decat foarte tarziu solicitarile de finantare si de aceea le cerem sa se grabeasca", a spus Boc.


Premierul a mentionat ca sunt judete unde numarul cererilor depaseste posibilitatea de finantare, dar in acest program functioneaza principiul "primul venit, primul servit".


Emil Boc a adaugat ca pentru a solutiona cererile numeroase se vor face transferuri de fonduri de la administratiile locale care nu dovedesc rapiditate in respectarea normelor spre cele care sunt mai eficiente.

 

#boc, #finantare, #reabilitare, #termica , #stiri Emil Boc