Boc vrea sa pedepseasca munca la negru cu inchisoarea

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:34
1909 citiri
Boc vrea sa pedepseasca munca la negru cu inchisoarea

Modificarile pregatite pentru Codul Muncii vor flexibiliza piata si ii vor ajuta pe romani sa gaseasca mai repede un loc de munca, inclusiv prin extinderea peroadei de incheiere a contractelor pe durata determinata, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii. 

El a sustinut ca Romania se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste contractele de munca pe durata determinata, angajatorii avand mari retineri in a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, in conditiile in care activitatea acestora derulata pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani.

Premierul a apreciat ca extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii.

Boc a mai aratat ca pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la inchisoare.

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in Coalitie si in Guvern.

Intrebat de MEDIAFAX daca isi va angaja raspunderea pentru Codul Muncii, premierul a afirmat: "Exista aceasta posibilitate, urmeaza discutii in Coalitie si Guvern".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#codul muncii, #munca la negru, #inchisoare, #emil boc , #stiri Emil Boc