Boc vrea cat mai repede legislatia pe pachetul minimal de servicii medicale

Joi, 04 August 2011, ora 10:51
1107 citiri
Boc vrea cat mai repede legislatia pe pachetul minimal de servicii medicale

Premierul spune ca pana la sfarsitul anului trebuie adoptata legislatia pe pachetul minimal de servicii medicale, conform NewsIn.

"In privinta sanatatii, am alocat 300 de milioane de lei direct prin rectificare - 150 de milioane de lei sunt in fondul si care vor fi imediat alocate Ministerului Sanatatii si CNAS dupa ce se fac primii pasi stabiliti pe linia reformei - si aici e vorba de urmatorii pasi stabiliti pe linia reformei.

Este vorba de urmatorii pasi care trebuie facuti imediat.

Pe de o parte, taxa clawback si impunerea sistemului de generice in sistem, iar, pe de alta parte, adoptarea in septembrie, de Parlament, a coplatii, la care se adauga elaborarea, pana la sfarsitul anului a legislatiei care sa vizeze pachetul minimal de servicii medicale, care trebuie aprobat pana la sfarsitul lunii martie 2012", a explicat premierul, dupa sedinta de guvern de miercuri.

"Deci, 150 de milioane care vor fi imediat aplicati, pe masura ce se incep pasii de reforma pentru a putea mentione sub control cheltuielile cu medicamentele din Romania si, de asemenea, au acordate credite de angajament de 1.682 de milioane de lei pentru ceea ce inseamna programele si cheltuielile pe care MS si CNAS le au", a mai mentionat premierul.

La randul sau, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu a precizat ca arieratele din Sanatate trebuie platite, dar trebuie luate masuri ca ele sa nu mai reapara.

"Vom da acei bani pe masura ce se vor inregistra progrese pentru ca acele arierate sa nu mai apara. Nu e corect sa rezolvam problema arieratelor luand bani de la investitii", a sustinut el.

#serviciu medical, #emil boc, #legislatie serviciu medical, #taxa clawback , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos