Boc vrea bani de la CE pentru finantarea deficitului

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 12:37
1466 citiri
Boc vrea bani de la CE pentru finantarea deficitului

Guvernul Romaniei discuta cu reprezentantii Comisiei Europene posibilitatea finantarii deficitului bugetar, iar dupa incheierea negocierilor datele vor fi date publicitatii, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Bugetul de stat are un deficit. Orice deficit trebuie finantat. (...) Gasim solutii pentru finantarea lui.

Deficitul de cont curent are doua componente, una privata si una publica, cea publica este mult mai mica decat cea privata.

Discutam la nivelul Comisiei Europene, cu partenerii nostri europeni, fiind tara membra a UE, posibilitatea finantarii acestui deficit. Cand aceste negocieri vor fi incheiate, datele vor fi si publice", a declarat premierul. Obiectivul Guvernului este ca, intr-un interval rezonabil de timp, sa imbunatateasca ratingul de tara, pentru ca acest lucru va permite o finantare mai buna a economiei, a declarat anterior premierul Emil Boc.

"Romania are o problema in acest moment cu ratingul de tara. Din cauza deficitului de 5,2 la suta in 2008, posibilitatile de finantare sunt reduse si foarte costisitoare. Toata lumea asteapta sa vada masuri clare si ferme din partea unui Guvern stabil (...)", a declarat premierul, la evenimentul de lansare a documentului final "Guvernul Privat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #bugetar, #comisia, #deficit, #europeana, #guvern, #premier , #stiri Emil Boc