Boc: vom continua sa sprijinim companiile prin garantii de stat

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 16:11
1016 citiri
Boc: vom continua sa sprijinim companiile prin garantii de stat

Executivul va continua sa sprijine companiile romanesti si pe cele cu capital strain care investesc in Romania, prin acordarea de garantii de stat, pentru a le ajuta sa depaseasca perioada de criza, a declarat premierul Emil Boc joi, in cadrul intrevederii cu presedintele Ford Europa, John Fleming, potrivit newsIn.

"Guvernul Romaniei a folosit si va folosi mecanismul acordarii garantiilor de stat ca o masura de sprijn pentru firmele romanesti si straine, fara nicio discriminare, in aceasta perioada in care economia are nevoie de sustinere", a declarat Boc in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu Fleming la Palatul Victoria.

El a amintit ca Executivul a decis sa acorde producatorului de automobile o garantie de stat in valoare de 320 de milioane de euro, reprezentand 80% din valoarea imprumutului pe care compania Ford il va contracta de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI).

In acest sens, Executivul va promova un memorandum pentru aprobarea raportului de negociere, iar ulterior - un act normativ privind acordarea acestei garantii. 

#boc, #criza, #garantii, #ingestitii, #sprijin, #stat , #stiri Emil Boc