Boc vede semne de reluare a cresterii economice mondiale

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 10:43
1322 citiri
Boc vede semne de reluare a cresterii economice mondiale

Semnele de reluare a cresterii economice la nivel mondial sunt clare, dar redresarea completa va necesita o perioada indelungata, iar guvernele europene ar trebui sa transmita mesaje de incurajare statelor din Balcanii de Vest, in contextul crizei economice, a declarat premierul interimar Emil Boc.

In deschiderea summit-ului Initiativei Central Europene (ICE), organizat, vineri, la Bucuresti, Boc, a afirmat ca exista semne de reluare a cresterii economiei mondiale, dar redresarea completa va necesita o perioada indelungata, coordonarea politica intre tarile din regiune putand fi esentiala in diminuarea efectelor recesiunii, precizeaza Mediafax.

Seful Guvernului a apreciat ca, in contextul crizei economice, guvernele europene ar trebui sa transmita mesaje de incurajare statelor din Balcanii de Vest, pentru care trebuie gasite cele mai bune solutii de sustinere.

El s-a referit, in deschiderea reuniunii, si la importanta dezvoltarii infrastructurii pentru statele membre ale ICE, in special in domeniile energetic si de transport, si a asigurat ca Romania are ca prioritate proiectul european Nabucco pentru asigurarea securitatii energetice.

"Telul statelor din aceasta regiune trebuie sa fie dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, inclusiv infrastructura energetica si interconectarea cu retelele europene. Securitatea energetica este foarte importanta pentru tarile noastre. Sprijinim ferm Nabucco, ca proiect prioritar al infrastructurii noastre energetice si apreciem atentia acordata de anumite state pentru dezvoltarea coridorului sudic european, pentru care Nabucco reprezinta coloana vertebrala", a spus seful Guvernului.

El a aratat ca Romania a investit in asigurarea securitatii energetice si a mentionat in acest sens terminalul de gaz lichefiat din portul Constanta, proiectul oleoductului pan-european (Pan European Oil Pipeline), precum si proiectele de interconectare cu sistemele energetice din tarile invecinate.

In acest context, Boc a apreciat ca, in 2010, obiectivul ICE ar trebui sa fie majorarea Fondului de Cooperare al ICE.

Romania asigura Presedintia ICE in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009, fiind primul mandat pe care il exercita la conducerea acestui mecanism de cooperare regionala.

 

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # redresare, # economie, # securitate energetica, # nabucco , #stiri Emil Boc