Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Varsta de pensionare pentru personalul din aparare si siguranta nationala va creste

Boc: Varsta de pensionare pentru personalul din aparare si siguranta nationala va creste

Premierul Emil Boc a declarat marti ca varsta de pensionare pentru personalul din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale va creste incepand cu 2010, informeaza NewsIn.

"Vom avea de-a face cu o crestere a varstelor de pensionare pentru personalul din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale. In prezent, acestia se pensioneaza la varsta de 55 de ani, atat femeile cat si barbatii. Cresterea din anul 2010 a varstei de pensionare a categoriile mentionate mai sus, atat pentru femei cat si pentru barbati, de la 55 de ani pana la 60 de ani pana in 2025", a declarat Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Potrivit lui Boc, va avea loc o reevaluare a varstelor standard de pensionare pentru persoanele ce vor fi integrate in sistemul unitar de pensii din magistratura, diplomatie, personal auxiliar din instantele de judecata, functionari publici parlamentari.

"In primul rand, vom avea in vedere cresterea si egalizarea varstelor standard de pensionare pentru barbati si femei. Pe de o parte, se asigura o continuare a cresterii varstelor de pensionare pana in 2014, la 60 de ani pentru femei si la 65 de ani pentru barbati, iar pana in 2030 atat barbatii cat si femeile vor iesi la pensie la aceeasi varsta standard de 65 de ani, potrivit practicilor si reglementarilor europene. In consecinta, va avea loc o crestere graduala a stagiului complet de cotizare necesar obtinerii unei pensii pentru limita de varsta", a mai declarat premierul.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2505 ori
Citeste mai multe despreVarsta pensionare boc egalizare