Boc: valoarea finala a salariului minim va fi stabilita saptamana viitoare

Vineri, 27 August 2010, ora 18:06
1072 citiri
Boc: valoarea finala a salariului minim va fi stabilita saptamana viitoare

Cuantumul final al salariului minim pe economie va fi stabilit saptamana viitoare, in urma unei noi intalniri cu sindicatele si patronatele, a anuntat premierul Emil Boc vineri, fara insa a avansa o cifra, "pentru ca asta ar insemna finalizarea procesului de negociere", potrivit NewsIn.

"Vom mai avea o intalnire cu sindicatele saptamana viitoare in vederea stabilirii cuantumului final al salariului minim pe economie.

Evident parerile sunt diferite intre sindicate si patronate, dar Guvernul va media aceasta intalnire si vom lua o decizie dupa intalnirea de saptamana viitoare", a spus Boc, la finalul unei intalniri cu reprezentantii patronatelor.

Premierul nu a dorit sa avanseze o cifra, motivand ca "asta ar insemna finalizarea procesului de negociere".

"Sunt patronate care propun un salariu minim pe economie mai mare de 600 lei, in diverse conditii si situatii pe care dansii le vor explica", a adaugat Boc.

Secretarul de stat al Ministerului Muncii, Valentin Mocanu, a spus la randul sau ca inca nu au fost finalizate simularile pentru cele doua variante propuse de sindicate si patronate pentru valoarea salariului minim, de 705 lei si 675 de lei, insa exista o simulare facuta pe varianta Guvernului, de 640 de lei, care arata ca aceasta valoare se incadreaza in anvelopa salariala.

"Ceea ce am facut pana acum si am definitivat este ca pentru valoarea propusa de 640 ne incadram in anvelopa salariala de care discutam si numarul total de salariati prevazut pentru anul viitor.

Vom continua, la cererea organizatiilor sindicale, sa facem simulari si pe celelalte doua valori ale coeficientului 1", a spus Mocanu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#boc, # salariu, # minim , #stiri Emil Boc