Boc: Subventiile pentru termoficare vor fi acordate si in acest an

Joi, 19 August 2010, ora 15:24
1471 citiri
Boc: Subventiile pentru termoficare vor fi acordate si in acest an

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca subventiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe si in acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, la care Guvernul lucreaza in momentul de fata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat, joi, pe santierul Autostrazii Transilvania, ca a cerut Guvernului sa pregateasca strategia astfel incat, de anul viitor, subventia sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de stat si a nu mai fi platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii zece ani.

"Subventiile pentru termoficare vor merge mai departe. Anul acesta, la fel ca anul anterior, va fi, pe de-o parte, o subventie pe care o primesc primariile la combustibil, pana la 45 la suta, si, de asemenea, populatia primeste subventia in functie de venituri pentru caldura.

Cele doua forme de subventie merg. Ceea ce am cerut Guvernului si colegilor mei care se ocupa de echipa interministeriala este sa pregateasca strategia astfel incat subventia pe viitor sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de la stat si a nu mai fi platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii zece ani, in sensul in care, atunci cand ai o subventie pentru combustibil, ea se da si celor care au venituri mari si beneficiaza si cei care au venituri mari si care au venituri mici.

In toamna acestui an, se va merge inca pe aceasta formula, intrucat primariile trebuie sa aiba resurse sa achizitioneze din timp combustibilul", a afirmat premierul Boc.

Acesta a precizat ca, de la 1 aprilie 2011, urmeaza "sa se intre pe noua strategie la care Guvernul lucreaza in momentul de fata". 

#boc subventii caldura acordare , #stiri Emil Boc