Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Statul pierde la Rosia Montana. Contractul trebuie renegociat

Boc: Statul pierde la Rosia Montana. Contractul trebuie renegociat

"Asa cum este acum contractul, nu aduce beneficiile pe care trebuie sa le aiba statul", a declarat Emil Boc, la televiziunea B1, referindu-se la contractul cu Rosia Montana Gold Corporation.

In opinia acestuia, contractul ar trebui renegociat.

"Nici aurul, nici banii nu aduc fericirea. Cred ca proiectul Rosia Montana are doua probleme mari: cea legata de mediu, trebuie studiate in detaliu de catre specialisti conditiile, reglementarile europene si cea economica.


Asa cum este acum contractul, nu aduce beneficiile pe care trebuie sa le aiba statul", a declarat Emil Boc.


Potrivit premierului, contractul trebuie renegociat, din perspectiva beneficiilor statului.


Acesta spune ca la cele doua probleme, solutiile trebuie sa vina din partea ministerelor de resort.


Premierul a declarat ca, desi tine foarte mult sa devin un sprijin pentru mediul de afaceri, este foarte greu sa multumesti pe toata lumea.


"In ceea ce priveste legislatia privind drepturile de autor, nu se modifica cu nimic situatia existenta. Taxarea proprietatilor se face si in 2012.


Daca ai a doua casa, platesti mai mult. Nu sunt de acord sa se aplice pana in 31 decembrie 2011, am convenit ca mentinem aceasta politica", a mai declarat acesta. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori
Citeste mai multe despreaur emil boc rosia montana