Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: statul a ajutat 20 de proiecte de investitii cu 300 milioane de euro

Boc: statul a ajutat 20 de proiecte de investitii cu 300 milioane de euro

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Timisoara, ca 20 de proiecte de investitii, in valoare de peste 1,1 miliarde de euro, au beneficiat de ajutoare de la stat in valoare de 300 de milioane de euro, pe baza unei scheme de ajutor aprobata de Uniunea Europeana. 

Prezent la Timisoara la un forum cu oamenii de afaceri, avand ca tema "Regionalizarea, reforma statului, masuri de relansare economica", premierul Emil Boc a raspuns unei intrebari venite din partea unui om de afaceri italian, referitoare la posibilitatea acordarii unor ajutoare de stat marilor investitori.

Omul de afaceri italian a atras atentia ca "multi investitori din vestul Romaniei isi muta afacerile in Serbia pentru ca aceasta tara acorda facilitati fiscale firmelor in functie de valoarea investitiei si numarul de angajati".


In plus, a spus omul de afaceri, Serbia are structuri specializate care asista investitorii pe perioada derularii afacerilor, iar statul vecin percepe taxe si impozite mai mici, in timp ce infrastructura este mai dezvoltata, iar costurile cu utilitatile sunt mai mici decat in tara noastra.


Boc a raspuns ca "Guvernul acorda ajutoare de stat pentru investitiile mari, de exemplu peste 100 de milioane de euro si care angajeaza peste 500 de salariati".


"Merge compensarea pana aproape de 40 la suta din valoarea investitiei in cazul investitiilor de amploare. Statul acorda si pentru cei care aduc investitii de minim cinci milioane de euro si care angajeaza minim 50 de angajati. Pana in 5 septembrie 2011, 20 de proiecte de investitii in valoare de peste un miliard o suta de milioane de euro si care au creat peste zece mii de locuri de munca au primit ajutor de stat in jur de 300 de milioane de euro", a declarat premierul.


Emil Boc a precizat ca "schema de ajutor de stat a fost aprobata de Uniunea Europeana".


Premierul Emil Boc, presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara, Georgica Cornu, au participat, vineri, la o intalnire cu peste 100 de oameni de afaceri din judet si din regiune, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori