Boc spune ca va merge la autoritatile de management pentru a evalua modul de solutionare a dosarelor

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 09:37
1115 citiri
Boc spune ca va merge la autoritatile de management pentru a evalua modul de solutionare a dosarelor

Premierul Emil Boc a anuntat marti ca va merge in vizita la autoritatile de management pentru a evalua personal modul de solutionare a dosarelor de finantare din fonduri UE si avertizeaza ca functionarii ar putea fi demisi pentru tergiversari.

"Am decis personal sa fac vizite la autoritatile de management si sa vad la fata locului cum sunt solutionate dosarele din perspectiva termenelor si a procedurilor. Adica, de la momentul depunerii la momentul evaluarii si de la momentul evaluarii la semnare. Voi lua masuri drastice, inclusiv demiterea, acolo unde este o durata lunga de la depunere la evaluare, de la evaluare la semnarea contractului", a declarat Boc.

Seful Executivului a mai spus ca a cerut reprezentantilor Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si ANRMAP sa vina cu propuneri de imbunatatire a legislatiei, astfel incat sa fie scurtata durata procedurilor de achizitii publice.

Pe de alta parte, in maximum zece zile, va fi aprobat actul normativ care prevede cofinantarea, cu ajutorul garantiilor de stat, a proiectelor derulate de autoritatile locale cu bani de la UE, a mai declarat el.

Peste 100 de ONG-uri, alaturi de sindicate si patronate, i-au trimis saptamana trecuta premierului o scrisoare deschisa prin care semnaleaza problemele cu care se confrunta cei care incerca sa acceseze fonduri europene.

Semnatarii au atras atentia ca, in lipsa unor masuri, s-ar putea pierde o mare parte din cele 30 de miliarde de euro de la CE, de care ar trebui sa beneficieze Romania in exercitiul bugetar 2007-2013.

Tot saptamana trecuta, prim-ministrul a avut o intrevedere cu sindicatele si patronatele, unde s-a discutat si pe tema problemelor intampinate de cei care doresc sa acceseze fonduri UE.

Ulterior, Boc a declarat ca va demite functionarii care lucreaza cu fonduri europene si care, potrivit informatiilor pe care le-a primit de la sindicate si patronate, schimba criteriile de eligibilitate ale proiectelor pentru a favoriza anumite firme. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # fonduri ue, # solutionare, # dosare , #stiri Emil Boc