Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc solicita ministrilor sa sisteze achizitiile de masini si plasme in companiile din subordine

Boc solicita ministrilor sa sisteze achizitiile de masini si plasme in companiile din subordine

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor, in sedinta de miercuri a Guvernului, sa sisteze in companiile subordonate orice licitatie pentru achizitionarea de masini, televizoare, imobile sau alte bunuri care nu sunt de stricta necesitate, aratand ca acestea pot fi amanate "pentru vremuri mai bune", relateaza Mediafax.

"Companiile nationale pe care le aveti in subordine, va solicit sa sistati orice licitatie care vizeaza masini, sedii sau alte produse de acest fel care nu au incidenta imediata si importanta pentru bugetul de stat si pentru functionarea normala a institutiuilor.

Ele pot fi amanate pentru vremuri mai bune, acum trebuie sa ne concentram toate eforturile pentru a realiza investitiile majore de care Romania are nevoie prin economiile pe care le facem, inclusiv prin sistarea acestor licitatii cu masini, plasme, sedii pentru companii, regii nationale, agentii din subordinea Guvernului.


Fiecare ministru raspunde de modul in care aceste licitatii se vor opri la nivelul companiilor anuntate", a spus Boc.


Solicitarea premierului a fost formulata dupa ce agentia MEDIAFAX a prezentat, luni, o situatie centralizata din care rezulta ca institutii guvernamentale si companii de stat au cumparat, in primele patru luni ale anului, masini, laptopuri si telefoane mobile de peste 100 milioane euro si au bugetat alte achizitii similare de 24 milioane euro, valoarea cumulata fiind apropiata de cea consemnata pe parcursul intregului an 2009. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 869 ori
Citeste mai multe despreboc achizitii masini companii