Boc: sistemul bancar considera Romania credibila

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 00:29
1792 citiri
Boc: sistemul bancar considera Romania credibila

Premierul Emil Boc a declarat joi la postul public de radio ca imprumutul de 1,3 miliarde de euro contractat de Ministerul Finantelor de pe piata cu o dobanda de 4,8% este un semn ca sistemul bancar considera credibile politicile pe care Romania le promoveaza, potrivit Newsin.

"Acest imprumut pe care astazi l-a luat Ministerul Finantelor eu cred ca este un semn de credibilitate a tarii prin faptul ca bancile au acceptat un randament maxim de 4,8% pentru 1,3 miliarde de euro, pentru o perioada de 3 ani, in conditiile in care in perioada anterioara erau pe termen scurt cu dobanzi mult mai mari.

Acest imprumut este un semn ca exista credibilitate in sistemul bancar cu privire la politicile pe care Romania le promoveaza si ca mergem in directia corecta", a spus primul-ministru.

Boc a spus ca ar adauga si acest imprumut luat cu o dobanda mica de pe piata alaturi de celelalte semne care indica faptul ca Romania merge in directia cea buna.

"As pune si acest lucru ca un semn mic dar important pentru reconsolidarea credibilitatii in Romania, asa cum ne arata cresterea exporturilor, cresterea productiei industriale, cresterea productivitatii muncii in industrie, mentinerea somajului sub limita UE.

Sunt cateva semne, nu foarte multe, dar cateva care ne arata ca mergem in directia corecta", a spus el.

De altfel, Emil Boc a mentionat ca Uniunea Europeana a confirmat in septembrie faptul ca, prin masurile luate de Guvern, Romania se afla pe un drum corect din punct de vedere al economiei si ca nu mai este nevoie de alte masuri pentru atingerea tintei de deficit. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #sistem bancar, #romania, #ministerul finantelor , #stiri Emil Boc