Boc: Secretarii de stat care nu sunt de acord cu Legea unica a salarizarii sa-si dea demisia

Marti, 05 Mai 2009, ora 15:52
1161 citiri
Boc: Secretarii de stat care nu sunt de acord cu Legea unica a salarizarii sa-si dea demisia

Premierul Emil Boc a declarat, la discutiile de la Ministerul Muncii pe tema Legii unice a salarizarii, ca persoanele ce nu sunt de acord cu existenta legii si care inca mai doresc sa existe legi speciale nu au ce cauta in guvern, facand referire la unii secretarii de stat din anumite ministere, relateaza Newsin.

"Nu exista, in cadrul guvernului, niciun fel de dezacord in ce priveste Legea unica de salarizare. Exista un punct de vedere unitar ca avem nevoie de o singura lege.

Vreau sa transmit secretarilor de stat care au puncte de vedere diferite sa uite sau sa-si dea demisia", a spus Boc.

Discutiile pe tema Legii unice au fost amanate de mai multe ori deoarece Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul de Interne nu au transmis la timp nomenclatorul de functii si echivalarea acestora, asa cum se convenise in cadrul grupului de lucru.

Premierul a adaugat ca termenul fixat pentru finalizarea acestei legi, respectiv 30 iunie, trebuie respectat si ca discutiile nu trebuie sa duca la intarzierea acestui act normativ.

"Fac apel la dispozitia dialogului. Trebuie sa existe discutii, dar nu discutii de dragul discutiilor, pentru a iesi cumva in afara calendarului", a spus Boc.

"Tin sa spun foarte raspicat ca guvernul are determinarea politica sa realizeze Legea unica de salarizare a personalului bugetar in Romania si sa existe o singura lege pentru toate persoanele care sunt platite din banii publici", a mai spus primul ministru, precizand ca va reveni la negocieri ori de cate ori va fi nevoie.

Ministrul muncii, Marian Sarbu, a spus ca "principalul obiectiv de actiune in acest moment este acela de a se realiza echivalente intre diferite functii ale sistemului bugetar".

La negocierile de la Ministerul Muncii participa, alaturi de reprezentantii Executivului si sindicatelor, si reprezentanti din partea Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Serviciului Roman de Informatii (SRI), Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, precum si din partea ministerelor Administratiei si Internelor (MAI), Afacerilor Externe (MAE), Finantelor Publice (MFP), Mediului, Transporturilor, Agriculturii, Apararii Nationale Educatiei si Sanatatii. 

#lege, #ministere, #salarizare , #stiri Emil Boc