Boc se va intalni cu sindicalistii din energie si din domeniul agricol

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 01:05
952 citiri
Boc se va intalni cu sindicalistii din energie si din domeniul agricol

Premierul Emil Boc a stabilit cu reprezentantii Blocului National Sindical, cu care s-a intalnit la Guvern, sa aiba noi intalniri, saptamana viitoare, cu sindicatele din energie, si la inceputul lunii octombrie cu sindicatele din domeniul agricol, potrivit unui comunicat al Guvernului citat de Newsin.

"Seful Executivului le-a transmis sindicalistilor ca cele doua legi ale salarizarii - legea cadru si legea salarizarii pentru anul 2011 - vor fi finalizate in perioada urmatoare, momentan Ministerul Muncii, impreuna cu partenerii sociali, analizand toate scenariile de lucru.

Premierul Emil Boc a afirmat ca scenariile luate in discutie in acest moment tin cont de urmatorii parametri: 1.290.000 de bugetari si 39 de miliarde de lei disponibili pentru salarizarea acestora, in limitele deficitului bugetar de 4,4 % convenit cu Fondul Monetar International pentru anul 2011", informeaza Executivul.

Reprezentantii Blocului National Sindical i-au transmis premierului revendicarile protestatarilor veniti marti la Bucuresti, si au apreciat eforturile depuse de Jandarmeria Romana, pentru buna desfasurare a manifestarilor de astazi.

De asemenea, sindicalistii i-au cerut primului-ministru Emil Boc valorificarea tuturor oportunitatilor de finantare disponibile in sistemul bugetar, in vederea reechilibrarii deficitului bugetar, se mai arata in comunicat.

Premierul Emil Boc a dispus organizarea unei intalniri intre reprezentantii sindicatelor si reprezentantii Guvernului cu responsabilitati in domeniul energiei, pentru saptamana viitoare.

De asemenea, reprezentantul Agrostar a prezentat revendicarile domeniului agricol, prezentand unele oportunitati de colectare de fonduri in acest sector, astfel incat subventiile acordate de Guvern sa isi dovedeasca eficienta.

Premierul a decis organizarea unei intalniri, la inceputul lunii octombrie, intre reprezentantii sindicatelor si reprezentantii Guvernului cu responsabilitati in domeniul agricol pentru detalierea problemelor ridicate si a solutiilor propuse. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#boc, #sindicalisti, #energie, #bns , #stiri Emil Boc